Op woensdag 14 maart is het straatnaambord van de Rita Hovinkstraat in de nieuwe wijk Binnenduin onthuld door de schoonzoon en een kleinzoon van de zangeres. Ter gelegenheid van de onthulling van het straatnaambord en start bouw heeft ontwikkelaar De Realisatie een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor de huidige en toekomstige bewoners van Binnenduin.

Zangeres Rita Hovink (1944-1979) is geboren in Beverwijk. Ze was bekend om het dramatische timbre van haar zangstem, dat prachtig tot zijn recht kwam in het, enkele jaren voor haar dood verschenen nummer Laat me alleen. Zij won in 1964 met het Nederlandse team het Knokkefestival. In 1977 deed ze mee aan het Nationaal Songfestival.

Tussen duin en tuin
De woningen aan de Rita Hovinkstraat worden gebouwd door vastgoedontwikkelaar De Realisatie BV. Het nieuwbouwproject bestaat uit 24 woningen in drie typen: vrijstaand, twee-onder-één kap en ‘speciale’ twee-onder-één kap, waarvan er maar twee gebouwd worden. Er zijn vele opties en indelingsvarianten, waarmee de kopers de woning van hun dromen kunnen samenstellen. Met kavelgroottes van 255 tot 393m2 heeft men in en rond het huis een zee van ruimte.